ESR Fennica Tontit osti toimitilatontin Lappeenrannan keskustasta

ESR Fennica Tontit osti toimitilatontin Lappeenrannan keskustasta

Fennica Tontit -rahaston Lappeenrannasta Snellmaninkatu 12 osoitteesta hankkima toimitilatontti on pinta-alaltaan 1 403 neliömetriä. Parhaillaan tontilla sijaitsee vuonna 1982 rakennettu liike- ja toimistokiinteistö. Rakennus tullaan purkamaan ja tilalle on määrä nousta lähivuosina miltei 6000 neliömetriä asuin- ja liiketiloja.

Ostettu tontti sijaitsee aivan Lappeenrannan keskustassa ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden kiinteistökehittämiselle. Tontti on rahaston strategian mukainen ja toteuttaa suunnitellusti rahaston maa-alueomistuksille kaavailtua hajautusta. Tontilla sijaitseva rakennus ja sen omistajilleen tuoma kassavirta tarjoavat luontevan pohjan kiinteistökehitysvaiheelle. Tontille aikanaan valmistuva asuinrakennus vaikuttaa siihen, että tontin käyttötarkoitus vaihtuu myöhemmin rakennetusta toimitilatontista rakennetuksi asuintontiksi.

"On hienoa olla osaltaan mukana kehittämässä kaupunkikeskustoja uusien tarpeiden mukaisiksi moderneiksi kokonaisuuksiksi. Lappeenrannan jo ennestään elävä kaupunkiympäristö tarjoaa tähän mitä parhaimmat puitteet", kertoo johtaja Timo Rantala Fennia Varainhoito Oy:stä.

"Kaupunkikeskustojen ruutukaava-alueilla sijaitsevat rakennetut toimitilatontit toteuttavat rahaston strategiaa monipuolisesti. Pitkä vuokrasopimus ja toisaalta sen mukainen lunastusmahdollisuus tuovat osapuolille myös omistamiseen ja kehittämiseen tarvittavaa joustavuutta. Meille on vuokranantajina erityisen tärkeää, että järjestelyllä luodaan parhaimmat mahdolliset edellytykset pitkäaikaiselle yhteistyölle", toteaa rahastonhoitaja Elina Puhakainen.

Lisätietoja

Fennia Varainhoito Oy
rahastonhoitaja Elina Puhakainen, 050 331 9119, elina.puhakainen@fennia.fi
johtaja Timo Rantala, 040 528 7141, timo.rantala@fennia.fi
www.fenniavarainhoito.fi

 

Erikoissijoitusrahasto Fennica Tontit
Fennica Tontit on erikoissijoitusrahasto, jonka hallinnoinnista, salkunhoidosta ja jakelusta vastaa Fennia Varainhoito Oy. Rahaston hallinnoima kiinteistöomaisuus käsittää seitsemäntoista maa-aluetta, toimitila- ja asuintonttia sekä kymmenen erillisasuntoa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 61,7 miljoonaa euroa ja Rahaston hallinnoimat varat ovat noin 70 miljoonaa euroa. Fennia Varainhoito Oy tarjoaa laadukasta ja kustannustehokasta varainhoitoa yrityksille ja yhteisöille, kotitalouksille ja yksityishenkilöille. Fennia Varainhoito Oy on osa Fennia-konsernia.

 

7.2.2019

 Tulosta