Bonus kertoo huolellisesta kuljettajasta

72_autovakuutuksen bonus

Bonus on liikennevakuutuksen hinnoittelun kulmakivi. Se on huolellisen kuljettajan valttikortti – palkinto turvallisesta ajotavasta, jolla voi itse vaikuttaa auton liikennevakuutuksen hintaan.

Liikennevakuutuksen bonus palkitsee hyvää kuljettajaa siitä, ettei hänelle ole sattunut liikennevakuutuksesta korvattavia vahinkoa. Bonus perustuu ajoneuvolle kertyneisiin ajovuosiin ja niinä sattuneisiin vahinkoihin. Kuljettaja saa lähtöbonuksen, josta bonus lähtee kertymään. Bonus nousee vahingottomien vuosien myötä ja elää näin ajomutkien mukana.

Asiakkaanamme nautit merkittävistä bonuseduista. Huomioi erityisesti nämä kotitaloutesi liikennevakuutuksen bonuksessa:

  • Maksimibonus on 83 %, jonka voit saavuttaa nopeasti, parhaimmillaan neljässä vuodessa. Voit siis nähdä huolellisen ajotavan vaikutukset nopeasti.
  • Jos taloudessasi on useampi auto ja olet niiden vakuutuksenottaja, saat kaikkiin autoihin saman bonuksen.
  • Bonusturva on huolellisen kuljettajan merkittävä etu: kun olet saavuttanut 83 %:n maksimibonuksen ja sattuu vahinko, se korvataan ilman bonusmenetystä. Turva koskee ensimmäistä vahinkoa vakuutuskauden sisällä. Bonusturvan saat käyttöösi heti, kun olet saavuttanut korkeimman 83  %:n bonustason.
  • Bonustaso tarkistetaan kerran vakuutuskaudessa, jolloin mahdollisen vahingon vaikutus näkyy. Vakuutuksen hinta nousee vahinkoa seuraavalla vakuutuskaudella.
  • Mikäli sinulle sattuu vahinko, voit aina pyytää asiakaspalvelustamme arvion bonusmenetyksestä. Jos haluat säästää bonuksesi, voit maksaa korvauksen Fennialle takaisin. Tämä voi olla hyvä ratkaisu, jos korvatun vahingon määrä on pienempi kuin laskennallinen bonusmenetys.
  • Vahinkohistoria seuraa vakuutuksenottajan mukana vakuutusyhtiöstä toiseen.
  • Vahingoton kuljettaja saa välittömästi merkittävän hintaedun bonuksella: alle 23-vuotias 40 %, 23-vuotias tai vanhempi 52 % ja vähintään 30 vuotias 64 %. Bonustaulukkoon voit tutustua tarkemmin tästä oppaasta.
  • Muista myös, että Fennian Autoapu 24h -palvelu auttaa sinua vuorokauden ympäri.

 

5.3.2020

 Tulosta