Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Ajoneuvot ja liikenne
 • Fenniassa vakuutettu ajoneuvo vaurioitti ajoneuvoani

Fenniassa vakuutettu ajoneuvo vaurioitti ajoneuvoani

Liikennevakuutus korvaa liikennevakuutuslain perusteella liikenneonnettomuuden syyttömän osapuolen omaisuus- ja henkilövahinkoja. Lisäksi liikennevakuutus korvaa liikennevahingosta oman auton kuljettajalle ja matkustajille aiheutuneita henkilövahinkoja. Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvon tai siihen kytketyn ajoneuvon vaurioitumista, eikä näissä ollutta omaisuutta.

Toimi näin, jos olet aiheuttanut liikennevahingon

 1. Tee vahinkoilmoitus soittamalla Fennian Autoapu 24h -palveluun numeroon 010 195 031. Voit ilmoittaa vahingosta myös Oma Fenniassa. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

 2. Annamme sinulle ilmoituksesi pohjalta toimintaohjeet ja otamme yhteyttä vahingon toiseen osapuoleen.

 3. Jos oma ajoneuvosi on vaurioitunut, käsitellään sen vaurioiden korvaaminen ajoneuvosi kolarivakuutuksesta. Voit ilmoittaa oman ajoneuvosi vaurioista samaan aikaan, kun teet ilmoituksen liikennevahingosta.

Toimi näin, jos olet syyttömänä osapuolena liikennevahingossa

 1. Vahingon aiheuttajan on tehtävä tapahtuneesta vahingosta ilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä. Tarvittaessa voit myös itse tehdä vahinkoilmoituksen vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöön.

 2. Vahingon aiheuttaneen liikennevakuutuksesta korvataan vahingon syyttömälle osapuolelle aiheutuneet henkilö- ja omaisuusvahingot. Jos ajoneuvollasi on kolarivakuutus, ajoneuvosi vaurioiden osalta korvausasia voidaan käsitellä myös omasta vakuutuksestasi.

 3. Kolarivakuutuksen perusteella maksettavasta korvauksesta vähennetään aina vakuutuskirjassa mainittu omavastuu ja korvauksen maksaminen vaikuttaa kolarivakuutuksesi bonukseen.

Toimi näin, jos liikennevahingossa on loukkaantunut henkilöitä

Liikennevahingossa loukkaantuneiden on hakeuduttava hoitoon mahdollisimman pian, sillä tärkeintä on saada nopeasti oikeanlaista hoitoa. Kiireellisessä tapauksessa vahingoittunut voi mennä mihin tahansa lääkärin vastaanotolle tai sairaalaan. Kerro hoidon yhteydessä tiedot liikenneonnettomuudesta, jolloin lasku hoidosta lähetetään suoraan vakuutusyhtiölle. Jos tiedät vahingon aiheuttajan rekisterinumeron, ilmoita se hoitolaitokselle.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja