Hyppää sisältöön
Fennia.fi
Suomeksi
Logga in på Mitt Fennia

Fennia Kapitalförvaltnings fond Terrieri Kiinteistöt investerar i hotellprojektet ART Hotel Helsinki på Busholmen

12.11.2019

Fennia Kapitalförvaltnings fond Terrieri Kiinteistöt investerar i hotellprojektet ART Hotel Helsinki på Busholmen Terrieri Kiinteistöt Ky köpte ART Hotel Helsinki Oy:s aktiestock av Primehotels Oy och undertecknade entreprenadavtal med Lehto Tilat Oy om konsthotellprojekt på Busholmen. Primehotels fungerar som hotelloperatör i projektet.

Arbetet på nybygget på Busholmen startar under november och projektet färdigställs våren 2021. Hotellet kommer att ha en restaurang med 100 platser och totalt 173 hotellrum på nio våningar. För objektet ansöks om LEED Gold-certifiering. Hotellets konsttema kommer att synas från fasaden till hotellrummens inredning.

– Det som särskiljer det här hotellprojektet är hotellets utmärkta läge i innerstaden i Helsingfors och det noga uttänkta konstkonceptet. Dessa två kan vi förlita oss på långt in i framtiden, säger Fennia Fastigheter Ab:s fastighetsinvesteringschef Harri Oravainen. Oravainen ansvarar för Fennias fastighetsplaceringar och Fennia är en av investerarna i Terrieri-fonden.

– ART Hotel är ett unikt projekt, som vi genomför i samarbete med finländska samtidskonstnärer. Som resultat av samarbetet får vi ett unikt konsthotell i Helsingfors. Det är ett ypperligt tillägg till Primehotels tillväxtstrategi, konstaterar verkställande direktör Tomi Peitsalo på Primehotels Oy.

– ART Hotel är ett hotellobjekt som utvecklats i nära samarbete med användarna, och i det kan vi utnyttja våra industriella prefabrikat. Vi kommer att använda bl.a. fabriksproducerade badrumsmoduler, som är tillverkade inomhus under stabila fabriksförhållanden. Lösningarna bidrar till kvalitet, gör byggarbetet snabbare och underlättar också de logistiska utmaningarna på en liten tomt under byggtiden, säger regiondirektör Henri Mämmi på Lehto Tilat Oy.

– ART Hotel Helsinki är Terrieri Kiinteistöt Ky:s, som startade sin verksamhet i januari, första hotellobjekt och det passar mycket väl in i fondens placeringsstrategi, säger Ville Yrjölä, direktör för Fennia Kapitalförvaltnings fastighetsfondrörelse.

Fonden har som målsättning att bygga upp en diversifierad fastighetsutvecklingsportfölj. Därför pågår förhandlingar också om flera nya projekt och Terrieri Kiinteistöt letar dessutom aktivt efter objekt på marknaden.

Mer information och kontakt

Fennia Kapitalförvaltning Ab
Ville Yrjölä, direktör fastighetsfondrörelse
tfn 040 350 3126
ville.yrjola@fennia.fi

Fennia Fastigheter Ab
Harri Oravainen, fastighetsplaceringschef
tfn 041 539 3985
harri.oravainen@fennia.fi

Primehotels Oy
Tomi Peitsalo, verkställande direktör
tfn 050 609 31
tomi.peitsalo@primehotels.fi

Lehto Tilat Oy
Henri Mämmi, regiondirektör
tfn 050 346 9076
henri.mammi@lehto.fi


Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Aktuellt Företagskunder Medietjänster Fenniakoncernen Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd